Проблеми Тарути зіграли на руку Ахметову

Четвер, 16 вересня 2010, 09:38

Через літнє падіння виробництва трубної заготовки на меткомбінатах ІСД, Харцизький трубний завод Ріната Ахметова зміг наростити свій експорт до Росії

Зокрема, у серпні постачання труб великого діаметра виробництва ХТЗ до Росії зросли у 5,7 разів у порівнянні з попереднім місяцем, пише видання "Дело".

Всього ж до Росії в серпні було продано 31,2 тис. тонн Харцизької продукції.

Це є рекордним показником не тільки в 2010 році, але і за останні роки, після того як в 2007 році ХТЗ був виключений зі списку офіційних постачальників труб російського "Газпрому".

Реклама:

Так всього за вісім місяців 2010 року в Росію було поставлено 80 тис. тонн труб, а за аналогічний період 2009 року лише 2,1 тис. тонн.

Основною причиною такого зростання експерти вважають недостатній обсяг власних виробничих потужностей нашого північного сусіда.

Раніше, в цьому році, нестачу трубної заготовки російські трубопрокатники компенсували імпортом українського напівфабрикату з підприємств ІСД.

Саме завдяки російським замовленням підприємства ІСД, навесні були завантажені майже на 85% - найвищий рівень завантаження виробничих потужностей з початку кризи.

Проте подальші фінансові труднощі, з яким зіткнувся ІСД через брак обігових коштів, не дозволили підприємствам корпорації і далі здійснювати поставки в тих же обсягах.

У таких умовах, у російських компаній, які ведуть масштабне будівництва ряду трубопроводів не залишилося іншого вибору, як збільшити закупівлі вже готових труб з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: