Росія частково зняла заборону на експорт зерна

Середа, 1 вересня 2010, 12:24

Уряд Росії частково зняв заборону на експорт зерна з РФ, який був введений з 15 серпня по 31 грудня 2010 року, дозволивши вивозити зернові в рамках реалізації міжнародних договорів РФ, для надання гуманітарної допомоги і ще в низці випадків.

Про це ідеться в постанові уряду РФ від 30 серпня, повідомляє РІА "Новости".

Також заборона на експорт пшениці і меслину, ячменю, жита, кукурудзи та борошна не пошириться, згідно з новим документом, у разі вивезення цих продуктів в якості припасів відповідно до митного законодавства Митного союзу.

Також зернові можна вивозити в Калінінградську область і з її території на іншу частину РФ.

Реклама:

Дозволяється вивезення зерна та борошна, призначених для забезпечення діяльності військових формувань РФ, які перебувають на територіях іноземних держав; російських організацій, розташованих у місті Байконур в Казахстані і на території комплексу "Байконур", а також - для офіційного користування дипломатичними представництвами, консульськими установами та іншими представництвами РФ за кордоном, і "для службового користування".

Разом з цим, зерно може вивозитися з РФ для ліквідації наслідків аварій і катастроф, стихійних лих, "в тому числі для надання міжнародної гуманітарної допомоги", говориться в документі.

Сільгосппродукти можна вивозити і для забезпечення діяльності російських і зафрахтованих російськими особами суден, які здійснюють рибальство і науково-дослідні роботи за межами територіального моря РФ, а також діяльності організацій РФ на архіпелазі Шпіцберген.

"Постанова поширюється на правовідносини, що виникли з 15 серпня 2010 року," - уточнюється в документі.

Як відомо, через посуху і, як наслідок, скорочення прогнозу по урожаю зерна в РФ, російський уряд ввів тимчасову заборону на експорт зерна і борошна.

У минулому сільськогосподарському сезоні 2009-2010 років Росія експортувала 21,4 млн. тонн зерна, а з початку нового сезону було відвантажено приблизно 3 мільйони тонн зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!