Метро у Києві залишиться дешевим ще 2 тижні

Вівторок, 31 серпня 2010, 16:36

Питання підвищення тарифу на проїзд у Київському метрополітені вирішиться у продовж 2 тижнів.

Про це у коментарі журналістам повідомив в.о. голови КМДА Олександр Попов.

"Я думаю, що таке рішення Київського метрополітену може бути упродовж двох тижнів, десь на середину -  кінець вересня", - сказав Попов.

Водночас він додав, що вартість поїздки у поїзному не зміниться.

Реклама:

"Для тих, хто мають проїзні квитки, ніяких змін у ціні на проїзд не відбудеться. Це вирішене питання. Якщо у вас зраз є проїзний, то ви ніяких доплат передплат -  нічого не робите, ви продовжуєте його використовувати і він залишається такий, як є".

На запитання журналістів, чи будуть повернуті річні проїзні, які були скасовані, і якою буде їх вартість, чиновник відповів:

"Я у це питання глибоко не вник. Воно приймалося раніше, суди йшли поза КМДА, тому в деталях відповісти не можу. Але в спілкуванні з керівництвом метрополітену я відчув те, що в кого зараз є (місячний) проїзний, то проблем в якомусь додатковому фінансуванні проїзду не буде".

Вартість поїздки у 2 гривні, за словами Попова, стосуватиметься лише "тих, хто буде приходити в касу і купувати разовий проїзд, тобто жетон".

На уточнююче питання, скільки ж коштуватиме одна поїздка у проїзному квитку, в.о. голови КМДА сказав: "Я думаю, що по 1,7. Я зрозумів, що саме по 1,7 гривні"

Водночас він наголосив, що економічно обґрунтований тариф на сьогодні становить 2,42 гривні.

"Якщо ми переходимо на 2, то ми піднімаємо тариф, але не виходимо на економічно обґрунтований", - сказав чиновник.

Українська правда. Київ  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: