Мінпромполітики розраховує на дешевий газ для хіміків

Вівторок, 17 серпня 2010, 13:25

Міністерство промислової політики розраховує на здешевлення природного газу для підприємств азотного хімпрому на тлі підвищення його вартості з 1 серпня 2010 року для промисловості.

Про це заявив заступник міністра промполітики Сергій Біленький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Від того, які будуть ціни на внутрішньому на зовнішніх ринках, для того, щоб зберегти якусь мінімальну рентабельність від нуля до п'яти відсотків, буде коригуватися, швидше за все, і ціна на природний газ", - сказав він.

При цьому чиновник не взявся оцінювати, наскільки може бути знижена ціна газу для хімпрому.

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕ з 1 серпня збільшила граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також для бюджетних організацій на 9,8% (на 194,4 грн.) - до 2 тис. 187,2 грн. за тисячу кубометрів.

Основними споживачами природного газу в хімічній промисловості України є ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, ВАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот" і Черкаське ВАТ "Азот". Ці підприємства використовують газ як сировину.

Хімічний комплекс України в 2009 році спожив близько 4,7 млрд. кубометрів природного газу, знизивши споживання в порівнянні з 2008 роком на 36%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: