Уряд дав 20 мільйонів на метро в Донецьку

Середа, 11 серпня 2010, 16:09

Кабінет міністрів виділив Донецьку 20 млн. гривень на продовження будівництва метрополітену в 2010 році і погашення заборгованості із заробітної платні працівникам підприємства.

Про це заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко, повідомляє портал "Українські Новини".

"Учора перший транш фінансування донецького метро, 20 мільйонів, прийшов з державного бюджету. Ми практично 7 місяців фінансували з міського бюджету. Тому я думаю, що ми зможемо в найближчий час розрахуватися повністю за заборгованість із зарплати", - сказав Лук'янченко.

Він уточнив, що загальна заборгованість із заробітної плати перед метробудівцями становить 11 млн. гривень.

Реклама:

За словами мера, на 2010 рік загальна сума фінансування будівництва метро в Донецьку запланована в обсязі 500 млн. гривень.

"Очікуємо надходження в залежності від того, як буде працювати економіка. Минулого року ми не отримали ні копійки з 500 (млн. гривень)", - уточнив він, додавши, що в період відсутності фінансування Донецьк виділяв гроші на будівництво зі свого бюджету.

Мер також повідомив, що поки не вирішене питання залучення в будівництво приватних інвестицій.

"Всі інвестори, які цікавилися цим питанням, задавали одне-єдине питання: видати гарантії уряду щодо погашення інвестицій, які будуть вкладені в будівництво. Задарма ніхто з інвесторів не прийде, і сподіватися тільки на прибуток, який вони отримають від продажу квитків на метро - я думаю, що це утопія. Тому необхідні державні гарантії ", - повідомив мер.

За словами мера, нині держава не готова дати гарантії.

Як повідомлялося, в серпні 2008 року Кабмін затвердив проект будівництва першої черги метрополітену в Донецьку вартістю 5,6 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: