Офшорка сконцентрувала майже 30% акцій "Харківобленерго"

Середа, 7 липня 2010, 19:51
Кіпрська Garensia Enterprises Limited сконцентрувала 28,84% акцій статутного капіталу ВАТ "Харківобленерго".

Таку інформацію оприлюднило обленерго в системі розкриття інформації ДКЦПФР, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна.

На початку червня НАК "Енергетична компанія України", що володіє 65% акцій "Харківобленерго", оприлюднила інформацію про те, що 12,3% і 5,3% акцій обленерго належить венчурним інвестиційним фондам "Сьомий" і "Другий" під управлінням "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент".

Ще 9,3% акцій "Харківобленерго" належить віргінськой Trade-invest Group Ltd.

Як повідомлялося, АМКУ 8 червня дозволив компанії Energy Standard Fund, підконтрольній КУА "Сварог Ессет Менеджмент" придбати більше 25% акцій "Харків-" і "Черкасиобленерго".

Реклама:

"Сварог Ессет Менеджмент" пов'язана з Костянтином Григоришиним.

"Харківобленерго" володіє розподільчими електричними мережами, обслуговує їх і поставляє електроенергію кінцевим споживачам регіону.

За підсумками 2009 року "Харківобленерго" збільшило чистий прибуток на 12% у порівнянні з 2008 роком до 21,38 млн. гривень.

Чистий дохід зріс на 10% до 2,699 млрд. гривень.

На початоку 2010 року Garensia Enterprises належало 20,3% акцій "Вінницяобленерго", 20,3% акцій "Волиньобленерго" і 10,36% акцій "Крименерго".

Григоришину разом з бізнесменом Ігорем Коломойським також належить 96% акцій "Чернігівобленерго" і по 72% акцій "Сумиобленерго" і "Полтаваобленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: