Бойко не збирається віддавати Фірташу газ

Середа, 9 червня 2010, 11:54

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко допускає оскарження Україною рішення Стокгольмського арбітражу у тяжбі між НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo.

Про це він заявив на прес-конференції, передає агентство УНІАН.

"Я не знайомий поки що з рішенням суду. Але ми вивчимо всі можливості апеляції і продовження тих рішень, які, мабуть, у нас будуть, і приймемо рішення, яке відповідатиме нашим національним інтересам", - сказав міністр.

При цьому він наголосив, що вилучення з балансу газу країни 11 млрд. кубометрів у нинішній ситуації неприпустиме.

Реклама:

"Що стосується наявної ситуації, то я скажу, чого не буде. Не буде божевільної віддачі ресурсу на шкоду нашим національним інтересам, бо віддати 11 млрд. кубометрів з балансу неможливо", - сказав Бойко.

Міністр додав, що оцінку законності операції з 11 млрд. кубометрів газу, яка була проведена колишнім урядом, мають дати правоохоронні органи.

Напередодні компанія Centragas, що є акціонером RosUkrEnergo, повідомила, що Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути швейцарському газотрейдеру 11 млрд. куб м газу, а також передати їй 1,1 млрд. куб м як компенсацію.

Стокгольмський арбітражний трибунал, відповідно до повідомлення, 30 березня 2010 року прийняв рішення, яким зобов'язав НАК відшкодувати RosUkrEnergo близько 200 млн. дол. за "різні порушення "Нафтогазом України" умов контрактів щодо постачання, транзиту і збереження газу".

У свою чергу, в управлінні по зв'язках із громадськістю "Нафтогаз України" повідомили, що компанія поки не одержала відповідного рішення Стокгольмського арбітражу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: