Росія ув'язалася в українські корпоративні конфлікти

Середа, 30 червня 2010, 09:16

Росія просить Україну проінформувати про заходи для врегулювання конфлікту між "Укртрансконтейнером" та Іллічівським морпортом.

Про це йдеться в листі російського міністра транспорту Ігоря Левітіна до його українського колеги Костянтина Єфименка, повідомляє агентство "Українські новини".

Левітін зазначає, що наприкінці квітня під час сьомого засідання підкомісії з питань транспорту російсько-українського комітету з питань економічного співробітництва російська сторона висловила заклопотаність сформованої під час конфлікту ситуацією, а українська сторона погодилася вжити заходів для вирішення конфлікту.

Російський міністр підкреслив, що вкладені інвестором ("Укртрансконтейнер") кошти в рамках спільної діяльності не були йому повернуті після розриву відповідного договору, незважаючи на те, що таке повернення коштів передбачено судовим рішенням.

Реклама:

"Беручи до уваги проведення найближчим часом чергового засідання підкомісії з питань транспорту, прошу Вас проінформувати про заходи, яких вживає українська сторона", - сказано в листі.

Левітін зазначив, що врегулювання конфлікту має відповідати закріпленим у двосторонніх угодах (зокрема, у Концепції інтеграції транспортних систем Росії й України від 2004 року) принципам.

Як повідомлялося, у квітні "Укртрансконтейнер" подав позов проти України в Європейський суд з прав людини з вимогою визнання порушення Україною легітимності здійснення судочинства в рамках Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод.

Позивачі також вимагають компенсації збитків розміром 1,4 млрд. доларів, які були завдані судовим розірванням договору про спільну діяльність із Іллічівським морпортом.

Попереднє керівництво Мінтрансзв'язку виступало за розрив договору про спільну діяльність "Укртрансконтейнера" з Іллічівським морпортом і домоглося цього рішенням Верховного Суду від 3 листопада 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: