Суд заарештував екс-голову Держмитслужби

Четвер, 24 червня 2010, 20:34

Печерський районний суд Києва обрав для екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці.

Таке рішення було ухвалене за результатами судового засідання, яке тривало у четвер понад три години, повідомляє агентство "УНІАН".

Таким чином Печерський суд повністю задовольнив подання слідчого СБУ про арешт.

Суд мотивував таке рішення тим, що Макаренко, перебуваючи на волі, може використати свої зв'язки і надалі перешкоджати розслідуванню кримінальної справи, а також може ухилятися від явки на допит.

Реклама:

Термін утримання під вартою обчислюється з 23 червня. Весь цей час Макаренко буде перебувати в Київському СІЗО, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Ця постанова суду може бути оскаржене в 3-хдневний термін в апеляційному суді.

Як повідомлялося, раніше адвокат Макаренка Євген Солодко заявив, що Служба безпеки України порушила проти екс-голови Державної митної служби кримінальну справу за фактом службової недбалості.

За словами адвоката, у постанові вказано, що Макаренко не перевірив законність доручення колишнього першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова щодо проведення процедури митного оформлення природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: