Тарифи на комунальні послуги в Києві таки підвищать

Субота, 19 червня 2010, 12:34
Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві, швидше за все, піднімуть, і це підвищення становитиме 12-14%.

Про це він в ефірі телеканалу "Інтер" сказав перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає агентство УНІАН.

Чиновник заявив, що в столиці на сьогодні складна ситуація з міським бюджетом.

"Великі позики, які були раніше взяті містом, а це близько 8 млрд. грн. на фоні міського бюджету в 19,9 млрд. грн. Тобто половина міського бюджету сьогодні - це заборгованість. І щоб обслуговувати цю заборгованість, потрібно 750 мільйонів на рік тільки відсотків віддавати", - зазначив він.

Зокрема, Попов зупинився на кредиті Києва в 1,2 млрд. грн. на погашення різниці в тарифах, "який досі міськрада з міського бюджету не повернула".

Реклама:

"У зв`язку з цим рішенням у нас є тепер 2 млрд. боргу перед "Київенерго" за спожитий газ, 500 мільйонів перед "Київводоканалом". І якщо ми говоримо про серйозний відповідальний підхід і входження до опалювального сезон, то ситуація критична. У цій ситуації хтось повинен брати на себе відповідальність", - наголосив Попов.

Також він зазначив, що найближчим часом буде повернення до тарифів на ЖКП, які були прийняті минулого року.

"Вони зараз, після закінчення мораторію, очевидно, все-таки будуть введені. Це підвищення на 12-14%", - сказав новий перший заступник голови КМДА.

Це, за його словами, підвищення плати на 20-40 грн. за одно- й двокімнатну квартири.

Разом із тим, Попов підкреслив, що вже цими вихідними планується завершити роботу над механізмом захисту малозабезпечених киян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: