Українські яйця вийшли на IPO

Середа, 5 травня 2010, 13:49

Управляюча компанія Avangardco Investments Public Limited івано-франківського холдингу "Авангард" залучила 187,5 мільйона доларів від первинного публічного розміщення (IPO) своїх акцій на Лондонській фондовій біржі.

Про це сказано в повідомленні компанії, передає агентство "Українські новини".

"Авангард" здійснив продаж акцій за допомогою випуску глобальних депозитарних розписок (GDR).

Ціна 1 GDR була встановлена на рівні 15 доларів, таким чином, на момент прайсингу компанія була оцінена у 937,5 мільйона доларів.

Реклама:

Базовий обсяг розміщення становив 1,25 млн. нових акцій (12,5 млн. GDR), пропозиція становила 20% акціонерного капіталу.

"Незважаючи на нестійкість фінансових ринків і високі ризики країни, компанія успішно провела IPO. Це був перший і найуспішніший український IPO за останні два роки, починаючи із травня 2008 року. При цьому, за всю історію України це третє IPO українських компаній на основний майданчик Лондонської фондової біржі", - сказано в повідомленні.

За час IPO компанія провела зустрічі з більш як 90 фондами, за підсумками розміщення приблизно 80% фондів подали заявки на купівлю акцій.

При цьому за підсумками першого дня торгів вартість акцій зросла на 1%.

"Позитивна реакція інвесторів на розміщення Avangardco свідчить про те, що аграрний сектор України має високий ступінь привабливості для іноземного капіталу. Також це явна ознака довіри не тільки до компанії, але й до України", - зазначає компанія.

Залучені від розміщення кошти "Авангард" планує направити на фінансування розширення й диверсифікованості свого яєчного бізнесу, включаючи завершення будівництва двох комплексів із виробництва яєць загальною плановою потужністю 840 млн. штук яєць у Хмельницькій і Херсонській областях, а також, можливо, розширення яєчної фабрики в Івано-Франківській області.

За даними "Авангарду", доход компанії в 2009 році становив 319,855 млн. доларів, що на 5,8%, або на 17,563 млн. доларів більше, ніж 2008 року.

Як відомо, холдинг "Авангард" спеціалізується на виробництві курячих яєць. Виробничі потужності компанії розташовані в 14 областях України й Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: