Депутати перестрахувалися від можливих санкцій FATF

Вівторок, 18 травня 2010, 12:23

Верховна рада прийняла закон, який може дозволити Україні уникнути санкцій Міжнародної організації з боротьби з фінансовими зловживаннями (FATF).

За відповідний закон "Про внесення змін до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом" у новій редакції проголосували 356 народних депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Представляючи документ, перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржавітін пояснив, що 20 травня урядова делегація України повинна пройти тестування в групі FATF, а в червні відбудеться пленарне засідання організації, на якому будуть прийняті до уваги висновки групи.

"Ми дуже близькі до чорного списку", - зазначив він і попросив депутатів підтримати документ з тим, щоб Україна могла уникнути санкцій FATF.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше в Держфінмоніторингу України відзначали, що після прийняття закону і введення його в дію, потрібен буде час для його імплементації, яку Україна пройде в максимально стислі терміни.

У вересні 2008 року Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом" у першому читанні.

8 грудня 2009 року тодішній президент Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями зміни до закону для повторного розгляду парламентом.

FATF - група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів. Створена в липні 1989 року і об'єднує 34 країни.

Україна знаходилася в чорному списку FATF з кінця 2002 по лютий 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: