Цушко назвав конкурентні галузі економіки

П'ятниця, 2 квітня 2010, 21:19

Конкурентоспроможними секторами української економіки на світовому рівні є машинобудування, космічна та авіаційна галузі, сільське господарство, металургія і хімічна промисловість.

Про це заявив Міністр економіки Василь Цушко, передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Створення ракетоносіїв за програмами "Циклон" і "Зеніт", участь у програмі "Морський старт" із запусками космічних апаратів із морської платформи і створення національного супутника зв'язку користується великим попитом у світі", - сказав він.

Цушко переконаний, що конкурентоспроможною на світових ринках є продукція авіабудівної галузі.

За його словами, є потенціал підвищення експортних можливостей літакобудування, зокрема, розгортання серійного виробництва середньомагістральних літаків "Ан-148" та їх модифікацій.

За словами керівника економічного відомства, основними сільськогосподарськими галузями, які мають високу конкурентоспроможність на світових ринках, є зернова і соняшникова.

"Зростає потреба світу і в українській металопродукції, яка з початку 2010 року показує додатню динаміку експорту, що обумовлено поліпшенням кон'юнктури зовнішніх ринків і стабілізацією роботи українських підприємств", - зазначив міністр.

Він також поінформував, що сезонне пожвавлення спостерігається на світовому ринку міндобрив. Тому, сказав, хімпром, основними експортними продуктами якої є аміак, міндобрива та пневматичні шини для транспорту, має нагоду вийти із кризи конкурентноздатним.

Цушко вважає, що для посилення конкурентних переваг секторів української економіки треба змінити структуру реального сектора економіки.

Реклама:

Потрібно збільшувати, на його думку, виробництво продукції вищих технологічних зразків, посилювати науково-технічну, інноваційну діяльність та енергоємкі технологї для підвищення продуктивності української економіки.

"Треба розвивати машинобудування та приладобудування як основу високотехнологічної модернізації економіки, виробництво ракетно-космічної та авіаційної техніки, суден, електровозів та рухомого складу нового покоління, технологій виготовлення медичної та сільськогосподарської техніки", - додав міністр економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: