Азаров оцінив модернізацію ГТС у "мільярди доларів"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 13:50

Говорити про те, у скільки обійдеться модернізація української газотранспортної системи, можна буде тільки після прийняття конкретної програми модернізації, але це сума - на рівні мільярдів доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров після засідання Урядового комітету з реформ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами прем'єра, незважаючи на те, що останнім часом багато говориться про модернізацію української ГТС, на сьогодні немає ніякої конкретної програми модернізації, включаючи й необхідні для цього ресурси, і сам зміст.

"Зараз завдання перед міністром палива та енергетики Юрієм Бойком - запропонувати таку програму, адже по суті ми обговорюємо лише загальні питання", - відзначив він.

Реклама:

З огляду на відсутність програми, Азаров не зміг назвати конкретну суму, необхідну для модернізації, відзначивши лише, що ідеться про великі гроші на рівні мільярдів доларів.

"Сказати, скільки конкретно, не можу, оскільки ніхто не спромігся зробити такий розрахунок. А чому не спромігся - тому що немає ясності в головному: який обсяг газу Росія збирається прокачувати протягом найближчих 10-15 років, який обсяг Європейський Союз збирається купувати", - заявив прем'єр-міністр.

Азаров підкреслив, що коли ці параметри будуть з'ясовані, стане зрозумілим і завдання модернізації української ГТС і необхідні для цього ресурси та кошти.

Як повідомлялося, під час зустрічі з першим заступником голови уряду Росії Ігорем Шуваловим 1 квітня Азаров повідомив, що українська сторона пропонує Росії розпочати переговори щодо участі в модернізації української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!