"Нібулон" та "МХП" добиваються за кордоном сотні мільйонів

Четвер, 15 квітня 2010, 10:56

Агропідприємства "Миронівський хлібопродукт" і "Нібулон" чекають на залучення від міжнародних фінустанов по півсотні мільйонів доларів.

Про це йдеться в повідомленнях IFC та ЄБРР, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може надати агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) кредит на суму до 50 млн. доларів і кредитну гарантію на лізинг агротехніки на 18 млн. доларів.

Рада директорів корпорації планує розглянути цей проект 14 травня 2010 року.

Реклама:

Передбачається, що він дозволить розширити зерновий бізнес агрохолдингу шляхом збільшення земельного банку ще на 120 тис. га та придбання додаткової агротехніки для його обробки.

Крім того, ЄБРР  має намір виділити одному з найбільших операторів на сільськогосподарському ринку України ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон" також 50 млн. доларів на розвиток зернової інфраструктури.

Згідно з повідомленням банку, його рада директорів планує розглянути цей проект 25 травня 2010 року.

"Вартість проекту складає 223,8 млн. доларів", - йдеться в документі.

На думку ЄБРР, реалізація цього призведе до подальшого розвитку інфраструктури зернового ринку країни, відродженню руху зернових потоків по Дніпру, розширить потужності зі зберігання і перевалки зерна.

Як відомо, "Нібулон" з 2009 року реалізує проект, що передбачає введення в експлуатацію в цілому восьми елеваторів і річкових терміналів, створення флоту з 50 самохідних і несамохідних суден.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Містить 24 підрозділи в Миколаївській, Луганській, Вінницькій, Хмельницькій, Харківській, Полтавській і Черкаській областях і дочірнє підприємство в Нідерландах.

Володіє елеваторними потужностями загальною місткістю понад 500 тис. тонн, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаєві.

Холдинг МХП є найбільшим виробником курятини в Україні, він на 100% належить MHP SA (Люксембург) - холдинговій компанії, що котирується на Лондонській фондовій біржі.

Крім м'яса птахів група також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, яловичини, картоплі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: