Мінфін обіцяє бізнесу облігації замість повернення ПДВ

Середа, 14 квітня 2010, 11:53 -

ДПА буде щомісяця передавати Мінфіну, а той - уповноваженим банкам, зведену відомість платників ПДВ, які звернулися за покупкою ОВДП і мають підтверджені суми бюджетного відшкодування ПДВ.

Про це йдеться в проектом постанови Кабміну.

Воно передбачає "встановлення механізму придбання облігацій платниками ПДВ за рахунок сум, отриманих ними в якості бюджетного відшкодування цього податку".

Планується, що платники ПДВ будуть подавати безвідкличну заявку на купівлю облігацій внутрішньої держпозики з відповідним рівнем прибутковості.

Реклама:

Уповноважені банки подають зведений список заявок у Нацбанк, який формує зведену відомість заявок.

Їхня сума зіставляється з об'ємом вільних коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) упереддень первинних аукціонів.

У результаті на ЄКР резервується необхідна сума, завдяки якій за підсумками первинного аукціону з розміщення ОВДП здійснюються розрахунки з підприємствами.

"Формально вони отримують відшкодування ПДВ грошима, за які купують ОВДП, в результаті чого гроші повертаються на ЄКР", - йдеться в повідомлення.

Щоб цей ланцюжок взаєморозрахунків не порушувалася, обсяг купівлі ОВДП може бути меншою, ніж сума відшкодування ПДВ щонайбільше на тисячу гривень.

"Міністерство фінансів розпочало діяльність щодо зменшення ставок ОВДП і логічним було би знизити ставки до рівня інфляції +1%", - йдеться в пояснювальній записці.

Напередодні віце-прем'єр Сергій Тігіпко повідомив, що постанову про врегулювання відшкодування ПДВ шляхом випуску ОВДП Кабінет міністрів планує прийняти на засіданні 15 квітня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: