Холдинг Ахметова визначив банки для випуску єврооблігацій

Вівторок, 13 квітня 2010, 19:48 -

Найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України - ДТЕК - оголосила про плановане розміщення облігацій.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Заплановане розміщення облігацій буде залежати від ринкової кон'юнктури і очікується, що початкове розміщення в доларах буде направлено кваліфікованим інвесторам згідно з Положенням S і Правилу 144A", - йдеться у повідомленні.

"Мандат на організацію випуску цінних паперів компанія надала ING Bank NV, The Royal Bank of Scotland plc і Erste Group Bank AG", - уточнюється в документі.

Реклама:

Інші деталі планованого випуску наразі не розголошуються.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Рината Ахметова.

Холдингові делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Єдиним власником товариства є кіпрська DTEK Holdings Limited.

До вугільного сегменту ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля", ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик. За підсумками 2009 року частка ДТЕК у вуглевидобувній галузі України склала 24,4%.

Сегмент генерації представлений ТОВ "Східенерго" і асоційованою компанією ВАТ "Дніпроенерго", в якій ДТЕК володіє 47,46% акцій. За підсумками роботи у 2009 році частка цих компаній у тепловій генерації України склала 25,2% і 20,5% відповідно.

ТОВ "Сервіс-Інвест" і ВАТ "ПЕС-Енерговугілля" у складі ДТЕК представляють сегмент дистрибуції електроенергії, їх частка закупівлі в ДП "Енергоринок" в 2009 році склала 7,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: