Україна сильніше співпрацюватиме з Росією в космосі

Середа, 31 березня 2010, 15:47

Україна та Російська Федерація мають намір підписати низку угод щодо поглиблення співпраці в аерокосмічній сфері.

Про це сьогодні на брифінгу заявив генеральний директор Національного космічного агентства (НКАУ) Юрій Алексєєв, повідомляє агентство "Укрінформ".

Він, зокрема, нагадав, що між двома країнами на рівні керівників космічних агентств затверджена програма співробітництва. В її рамках до 2012 року країни співпрацюють у сфері освоєння мирного космосу.

Гендиректор НКАУ зазначив, що керівники урядів обговорили питання щодо посилення співпраці в цій сфері під час останньої зустрічі.

Реклама:

"Виходимо на підписання угоди про співробітництво в системі ГЛОНАСС", - підкреслив Алексєєв і додав, що дві країни прискорять реалізацію проекту зі створення єдиного навігаційно-часового простору України та Російської Федерації на базі російської системи ГЛОНАСС.

За його словами, з радянських часів на території України розташовувалися інституції і підприємства, які відповідали за наземну частину цієї структури.

Крім того, за його словами, Україна та Росія планують підписати угоду про охорону інтелектуальної власності.

"Є речі, які спільно напрацьовані двома країнами, але оскільки ми самостійно виходимо на ринок космічних послуг, їх треба розділити. Це взаємний інтерес як російських, так і український спеціалістів", - наголосив гендиректор.

Він також повідомив, що ці та інші питання щодо співпраці в космічній галузі розглядатимуться міждержавною комісією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: