У "чорному списку" Єврокомісії лишилася одна авіакомпанія з України

Вівторок, 30 березня 2010, 14:24

Єврокомісія внесла зміни до "чорного списку" авіакомпаній, польоти літаків яких до країн Європейського Союзу заборонено.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Згідно із внесеними змінами, Єврокомісія заборонила польоти до країн-членів ЄС усім авіакомпаніям Судану на підставі оцінок щодо відповідності нормам забезпечення безпеки польотів, здійснених Міжнародною організацією цивільної авіації.

Разом з тим, Єврокомісія дозволила корейській авіакомпанії Air Koryo здійснювати польоти до ЄС двома літаками, що забезпечені необхідним обладнанням у відповідності з обов'язковими міжнародними стандартами.

Реклама:

також Єврокомісія визнала покращення, здійснені у забезпеченні безпеки ангольською авіакомпанією TAAG Angola Airlines, дозволивши їй здійснювати окремими літаками польоти не лише до Ліссабона, а й до інших напрямків у ЄС.

Комісія визнала покращення, здійснені окремими авіакомпаніями Філіппін у забезпеченні безпеки, водночас, вирішила поки зберегти заборону на польоти всіх авіакомпаній цієї країни до ЄС.

Разом з тим, Єврокомісія заявила про готовність допомогти владі країни забезпечити необхідні заходи безпеки авіапольотів.

Єврокомісія запровадила обмеження на польоти іранської авіакомпанії Iran Air, дозволивши використовувати лише окремі літаки для здійснення польотів до Євросоюзу.

У переліку заборонених в ЄС авіакомпаній залишається й одна українська - "Українсько-Середземноморські авіалінії", якій дозволено здійснювати польоти до ЄС лише одним літаком.

Загалом, на сьогодні польоти до ЄС повністю заборонені трьом авіакомпаніям: афганській Ariana Afghan Airlines, камбоджійській Siem Reap Airways International та руандійській Silverback Cargo Freighters.

Крім того, заборонено польоти ще 278 компаніям з 17 країн світу: Анголи, Беніну, Конго, Джібуті, Екваторіальної Гвінеї, Габону (за винятком трьох компаній, що мають обмежені права на польоти), Індонезії, Казахстану (за винятком однієї компанії, що має обмеженні права на польоти), Киргизстану, Ліберії, Філіппін, Конго, Сьєра-Леоне, Сан-Томе і Прінсіпі, Судану, Свазіленду та Замбії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: