У Суркіса пояснили, за що судиться Григоришин

Четвер, 25 лютого 2010, 20:04

23 березня 2010 року в Лондоні розглянуть питання, чи може британський суд вирішувати суперечки між власниками "Динамо" і російським бізнесменом Костянтином Григоришиним.

Про це повідомляє прес-служба київського "Динамо".

У цей день відбудеться апеляційне оскарження рішення Високого суду Лондона щодо футбольного клубу "Динамо" за позовом Григоришина.

За версією "Динамо", компанія Pacific International Sport Club Ltd, контрольована Григоришиним, звернулася до цього суду з позовом до Ігоря Суркіса та ще девяти акціонерів ФК "Динамо", аби відшкодувати збитки, нібито завдані компанії внаслідок позбавлення її акцій клубу українським судом.

Відповідачі надали Лондонському суду всі дотичні документи, в тому числі матеріали судових процесів в Україні, на Британських Віргінських островах та на Кіпрі проти акціонерів ФК "Динамо", які завершились не на користь Григоришина.

За результатами розгляду питання про підсудність даного спору, британський суд погодився з позицією відповідачів, що спір з дев'ятьма з них жодним чином не підпадає під його юрисдикцію.

Компанія Григоришина скористалася правом на апеляційне оскарження цього рішення.

За даними клубу, 23 березня 2010 року в Лондоні розглянуть питання, чи може британський суд вирішувати спори щодо грошових розрахунків між десятьма акціонерами і Григоришиним.

Реклама:

В іншому разі британський суд розгляне тільки спори між британською компанією, контрольованою Суркісом, та компанією Гигоришина.

Як відомо, 2005 року Григоришин, маючи 0,1% акцій ЗАТ ФК "Динамо", хотів домогтися переведення на контрольовану ним компанію Pacific прав на значну кількість акцій "Динамо".

Чемпіон

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: