Аукціон з продажу газоконденсату не відбувся

Вівторок, 2 лютого 2010, 14:53
ВАТ "Укрнафта" і ДАТ "Чорноморнафтогаз" не змогли реалізувати на майданчику Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ) 2 лютого 33,05 тис. тонн газового конденсату через перевищення стартової ціни сировини більш ніж на 30% у порівнянні із середньою ціною попереднього аукціону.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Чорноморнафтогаз" виставив на торги 18 тис. тонн сировини, стартова ціна більшості лотів становила 5 тис. гривень за тонну. У ході торгів ціна продажу 1 тонни піднялася до 6,4 тис. гривень за тонну, після чого ліцитатор зняв лоти з торгів.

У свою чергу, "Укрнафта" виставила 15,05 тис. тонн газоконденсату зі стартовою ціною 4 тис. гривень за тонну, проте коли вартість 1 тонни в лоті сягала 5,2 тис. гривень, ліцитатор зняв його з торгів.

Активну участь у торгах за сировину брали компанії ДК "Укргазвидобування" і "Ріаліз Оіл".

Реклама:

Як повідомлялося, "Укрнафта" на аукціоні 20 січня на УМВБ виставила 160,9 тис. тонн нафти, але торги не відбулися, тому що ціна нафти першого виставленого лота в порівнянні зі стартовою ціною знизилася на 10%, що суперечило чинному на той час положенню про порядок проведення торгів.

Після закінчення аукціону надійшла інформація, що біржа отримала ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, яким він за позовом "Укрнафти" призупинив дію урядової постанови №1405, котра вносить зміни в порядок проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату, зрідженого газу і вугілля.

Це означало, що наступний нафтової аукціон пройде 26 січня в відповідно до постанови уряду №599 без урахування внесених постановою №1405 змін.

Пізніше стало відомо, що "Укрнафта" ініціювала проведення 2 лютого на УМВБ додаткового аукціону з продажу нафти, тому що з технічних причин не змогла зареєструватися на торгах 26 січня і, відповідно, свою сировину в цей день не виставляла.

"Укрнафта" на аукціон 2 лютого встановлювала стартову ціну сировини по більшості лотів в 3,50 тис. гривень за тонну, що на 29,7% нижче від стартової ціни на останньому аукціоні, в якому брала участь компанія, 20 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: