Суд заарештував рахунки заводу Тарути

П'ятниця, 12 лютого 2010, 09:40

8 лютого начальник підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Дніпропетровській області Олег Клименко видав постанову про арешт рахунків Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу ІСД, якому належить завод.

Зокрема, 63,7 млн. гривень за невиконання зобов'язань з відвантаження металу з ДМКД намагається стягнути "Українська металургійна компанія" підприємця Олександра Ярославського.

"Ми обурені фактом винесення незаконного рішення і вимагаємо від прокуратури порушити кримінальну справу за даним фактом", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

У ДМКД вважають, що постанова була прийнята всупереч визначенню Заводського райсуду Дніпродзержинська від 26 січня, яким виконавчу службу забороняється проводити дії щодо ДМКД до розгляду справи по суті.

Водночас, в УМК стверджують, що рахунки ДМКД були арештовані у зв'язку з невиконанням підприємством взятих на себе зобов'язань.

У 2002 році ДМКД і УМК уклали договір про постачання квадратної заготовки. УМК перерахувала 57,7 млн. гривень передоплати, але ДМКД не поставив метал.

У 2005 році сторони підписали додаткову угоду до договору, яким позначали нові терміни відвантаження, але умови контракту знову не були виконані.

Тому в 2008 році ДМКД і УМК уклали угоду про розірвання договору та затвердили порядок повернення перерахованої ДМКД передоплати.

Кошти повинні були перераховуватися рівними частинами раз на квартал з початку 2009 року по I квартал 2015 року. Але ДМКД не здійснив жодної оплати, і УМК звернулася до суду.

21 січня Вищий господарський суд зобов'язав ДМКД виплатити УМК 63,718 млн. гривень за непоставлену продукцію (57,7 млн. гривень передоплати, 3% річних і 4,945 млн. гривень інфляційних втрат). Зараз справу розглядає Верховний суд.

ДМКД спеціалізується на виробництві заготовки, трубної заготовки, профілю, вагонних осей і рейок. 99,4% акцій підприємства контролює ІСД.

З 2010 року 50%+2 акції ІСД контролює група інвесторів з Росії, решта - голова ради директорів Сергій Тарута і гендиректор Олег Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: