Деркомрезерву відтермінують сплату ПДВ?

Четвер, 11 лютого 2010, 17:17

Уряд має намір надати Державному комітету з державного матеріального резерву відтермінування у сплаті ПДВ і ввізного мита при закупівлі цукру іноземного походження.

Про це повідомило джерело в Національній асоціації цукровиробників "Укрцукор", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"На розгляд Кабінету міністрів внесений проект розпорядження, розроблений Міністерством економіки, який передбачає відстрочку зі сплати ввізного мита і ПДВ при здійсненні операцій із закупівлею в державний резерв цукру іноземного походження", - сказав він.

На думку асоціації, відстрочення у сплаті ПДВ і ввізного мита при імпорті цукру до держрезерву не призведе до зниження його ціни.

Реклама:

За даними "Укрцукру", вартість цукру на світових ринках знаходиться на такому рівні, що при доставці до України він буде коштувати дорожче, ніж на внутрішньому ринку.

"Укрцукор" також нагадує, що, відповідно до взятих Україною при вступі до СОТ зобов'язаннями, країна не має права купувати цукор з тростини в держрезерв.

"Ввезення іноземного цукру до держрезерву за запропонованою схемою з подальшою реалізацією на внутрішньому ринку викличе невдоволення сільськогосподарських виробників і поставить під загрозу посів цукрового буряка 2010 року", - скаржаться в "Укрцукор".

Як повідомлялося, в травні 2008 року уряд України надав Держкомрезерву розстрочку на оплату ввізного мита при імпорті м'яса і цукру до кінця бюджетного року.

Пізніше президент Віктор Ющенко зупинив дію цієї постанови Кабміну і направив подання в Конституційний суд.

Як відомо, уряд планує 2010 року збільшити обсяг ввезеного цукру, передусім із Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: