Суд підтвердив право "Антонова" не платити

Вівторок, 19 січня 2010, 14:18

Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Києва, яким було відмовлено у задоволенні позову Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) до АНТК "Антонов" та Міністерства промислової політики про стягнення з них солідарно 24 млн. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби юридичної фірмі "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси АНТК.

У компанії нагадують, що 1998 року Держіннофонд, правонаступником якого є ДІФКУ, уклав договір про фінансування пріоритетної державної програми розробки і сертифікації пасажирського літака АН-140. Гарантом за договором виступило Мінпромполітики.

З передбачених держбюджетом 20 млн. гривень Держіннофонд перерахував АНТК ім. Антонова тільки 16 млн. гривень.

Реклама:

2001 року Держіннофонд звернувся до суду з позовною заявою до АНТК по стягненню більш ніж 24 млн. гривень (зроблена за договором виплата з урахуванням інфляційних процесів). 

Суд погодився з доводами адвокатів юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси АНТК, про те, що держпрограма не була закінчена в повному обсязі з вини інноваційного фонду, відповідно, кошти поверненню не підлягають.

"Суд підтвердив, що ДІФКУ на порушення укладеного договору не здійснила належне фінансування державної пріоритетної програми. Наразі експертним шляхом визначаються збитки АНТК через невчасне фінансування проекту, які будуть стягнуті з ДІФКУ", - коментують ситуацію в юридичній компанії.

В свою чергу 10 грудня Верховний суд відмовив ДІФКУ у спробі оскаржити судові рішення про стягнення з ДІФКУ невиплачених 4 млн. гривень.

Відповідний позов АНТК було задоволено рішенням господарського суду Києва, яке залишене без змін Київським апеляційним господарським судом та Вищим господарським судом.   

"Відповідно, АНТК отримав право на примусове (через органи державної виконавчої служби) стягнення боргу з інноваційної компанії. Ми не виключаємо і кроки щодо арешту рахунків і майна ДІФКУ", - повідомляють в "Ілляшев та Партнери".    

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: