Ющенко: те, що відбулося з ІСД, це не економічна угода

Субота, 16 січня 2010, 00:08

Президент Віктор Ющенко називає угоду з продажу контрольного пакета "Індустріального союзу Донбасу" російським власникам політичною і виступає за прийняття закону, який би убезпечив від втрати національних секторів під приводом економічних операцій.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер Live".

"Те, що відбулося з Індустріальним Союзом Донбасу, це далеко не економічна угода. Це політична угода. Я переконаний, це угода, яка пророблена напередодні на самому високому політичному рівні як з української сторони, так і з російської сторони", - сказав Ющенко.

"Щоб не допускати такі речі - їх можна відрегулювати окремим спеціальним законом після перемоги на виборах, які могли б давати відповідь чітку, як зробити більш безпечним полем і, зокрема, діяльністю такого економічного сектора, як українська металургія, і через національний закон отакі загрози дестабілізації цілих економічних секторів можна відрегулювати раз і назавжди", - наголосив він.

Реклама:

За словами президента, саме таким шляхом пішли країни Європейського союзу - Німеччина, Польща, Чехія та інші.

"Це питання закону. Щоб не давати політичним провокаціям проходити в тіло економіки і допускати її глибоку ерозію. Це щось подібне до того, що відбулося у нас у газових угодах. Це - ті самі яйця, тільки вид збоку", - наголосив Ющенко.

"Одна і друга проблема мають той самий корінь - політичний. І тому це все виводить нас на те, що треба сформувати національний закон, який би убезпечив втрати цілих національних секторів під приводом економічних операцій", - підсумував він.

Як повідомлялося, на початку січня пакет 50% + 2 акції ІСД купив російський бізнесмен Катунін, власник швейцарського трейдера Carbofer, з невідомими компаньйонами за участю російського урядового Внєшекономбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: