Депутати хочуть бонусів від авіабудівників

Середа, 9 грудня 2009, 14:59

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній раді прийняти у другому читанні і в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні" №2515.

Цей законопроект повинен підвищити ефективність використання потенціалу галузі та модернізувати літакобудування, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу ВР.

Проектом передбачено, що тимчасово, на період до 31 грудня 2015 року, літакобудівні підприємства будуть оплачувати ввізне мито на товари, згідно з переліком, а також платити земельний податок, податок на додану вартість і податок на прибуток.

Мета нововведення - створення належних умов для виконання Україною зобов'язань, які передбачені міжнародними договорами, в літакобудівній промисловості.

Реклама:

На думку голови Комітету Сергія Терьохіна, прийняття законопроекту дозволить авіабудівним підприємствам збільшити річний випуск продукції в поточних цінах на 11,9 млрд.гривень, а перерахування обов'язкових платежів до держбюджету на 1,1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: