Вкладникам Родоводу й Укрпромбанку обіцяють вчасні виплати

Понеділок, 21 грудня 2009, 18:33
Введення повного мораторію на задоволення вимог кредиторів у Родовід Банку не вплине на виплату коштів його вкладникам та вкладникам Укрпромбанку.

Про це заявив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина, повідомляє агентство "УНІАН".

"Вкладники Укрпромбанку, які переведені до Родовід Банку, і надалі одержуватимуть свої вклади згідно з реєстрацією в електронній черзі, а вкладники Родовід Банку - за стандартною процедурою", - сказав Щербина.

Він підкреслив, що після повторної докапіталізації з боку держави банк у змозі виконати свої зобов`язання як перед своїми вкладниками-фізособами, так і за переданими вкладами Укрпромбанку.

Родовід Банк вже давно почав сплачувати, і він не обмежений ні в коштах, ні в інших речах", - підкреслив Щербина.

Реклама:

За словами тимчасового адміністратора, Родовід Банк звертався до Національного банку України з приводу продовження мораторію на час передачі вкладів з Укрпромбанку на тих умовах, на яких він діяв до 15 грудня.  

Мораторій не поширюватиметься на зобов`язання банку за договорами банківських вкладів, але Нацбанк ухвалив рішення про введення повного мораторію.

Як повідомлялося, Національний банк 15 грудня 2009 року ввів повний мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банку строком на три місяці - з 16 грудня 2009 року до 15 березня 2010 року.

16 березня 2009 року НБУ ввів у Родовід Банк тимчасову адміністрацію терміном на один рік. Мораторій на задоволення вимог кредиторів був запроваджений на півроку - з 16 березня по 15 вересня 2009 року.

Згодом Національний банк продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банк до 16 жовтня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: