Завод з групи Ахметова банкрутує претендента на входження до групи

Четвер, 10 грудня 2009, 10:24

ТОВ "Метален", яке входить до групи "Метінвест", звернулося з позовом до Господарського суду Донецької області про стягнення 9,315 млрд. гривень з ЗАТ "Макіївський металургійний завод" (ММЗ), яке знаходиться в процесі входження до групи.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформацію в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, суд порушив справу про банкрутство метзаводу 7 грудня. Ухвалу суду про порушення справи про банкрутство ЗАТ "ММЗ" отримало 8 грудня.

Причиною відкриття провадження у справі про банкрутство підприємства є позовна заява "Металена" про стягнення стягнути з ММЗ 9 млн. 314,536 тис. гривень.

Реклама:

Підготовче засідання суду призначене на 5 січня 2010 року. До розгляду справи у підготовчому засіданні арбітражний керуючий не призначався.

ЗАТ "ММЗ" створено в 2004 році як підприємство з повним металургійним циклом на базі основних фондів ВАТ "Макіївський металургійний комбінат" (ММК). Засновниками ЗАТ "ММЗ" є ВАТ "ММК" і ЗАТ "Макіївсталь".

У вересні 2007 року "Систем Кепітал Менеджмент" і "Смарт-холдинг" під час спільної модернізації ММЗ ухвалили рішення розширити співпрацю в сфері гірничо-металургійного бізнесу і об'єднати відповідні активи.

Донині, за даними прес-служби "Метінвесту", операція по входженню ММЗ в групу не завершена.

ТОВ "Метален" входить до групи підприємств ЄМЗ, до складу якої також входять ВАТ "Єнакіївський металургійний завод".

Підприємства, які є окремими юридичними особами, ведуть господарську діяльність на одному виробничому майданчику, мають єдиний виробничий цикл. На них здійснюється єдине оперативне управління.

ЄМЗ і "Метален" входять до складу групи "Метінвест".

Акціонерами групи "Метінвест" є донецьке ЗАТ "СКМ" (75%) і "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

Об'єднання гірничо-металургійних активів групи СКМ і "Смарт-холдингу" в рамках "Метінвесту" почалося в 2007 році і завершиться в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: