S&P підтвердило рейтинг МТС

П'ятниця, 6 листопада 2009, 11:12

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг російського оператора стільникового зв'язку ВАТ "Мобільні Телесистеми".

Про це говориться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Одночасно рейтинг було виведено із списку CreditWatch ( "рейтинги на перегляді") з негативним прогнозом, куди він був поміщений 1 квітня 2009.

Прогноз, який був "позитивним" до переведення рейтингу до списку CreditWatch, в даний час - "стабільний".

Реклама:

Російський оператор мобільного зв'язку ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" завершив придбання контрольного пакету акцій оператора фіксованого зв'язку ВАТ "Комстар - Об'єднані телесистеми".

Як повідомляється в прес-релізі агентства підтвердження рейтингу відображає успішне завершення угоди з придбання ВАТ "Комстар - ОТС" і виведення рейтингів материнської компанії МТС - АФК "Система".

"Зміна прогнозу по рейтингах МТС обумовлено послабленням фінансового профілю компанії внаслідок підвищення рівня боргу і обмеженої гнучкості грошового потоку", - заявив кредитний аналітик Standard & Poor's Олександр Грязнов.

Аналітики агентства відзначили, що МТС придбали 50,91% "Комстар-ОТС" за 1,32 млрд. дол. Угода профінансована за рахунок кредитів Сбєрбанку РФ сукупним обсягом в 47 млрд рублів (1,6 млрд. дол.).

Боргові показники МТС до переведення до списку CreditWatch були дуже високими для даної рейтингової категорії і навіть допускали деякий запас. Проте в результаті придбання сукупний борг МТС збільшився до приблизно 8 млрд. доларів, а фінансовий "важіль" виріс до приблизно 2 з 1 напередодні операції.

Експерти агентства повідомили, "що компанія має значні грошові кошти на балансі, що дозволяє зменшити борг, і що існує цілий ряд додаткових можливостей зростання, що може привести до скорочення доступної ліквідності".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!