Тимошенко хоче об'єднати Аграрний фонд з "Хлібом України"

Середа, 25 листопада 2009, 15:40

Уряд має намір найближчим часом об'єднати державну акціонерну компанію "Хліб України" з Аграрним фондом.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на урочистих зборах до Дня працівника сільського господарства, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми об'єднаємо ДАК "Хліб України" з Аграрним фондом, забезпечимо інфраструктуру і будемо нормально торгувати", - сказала вона.

За її словами, відповідні підготовчі кроки Кабінет міністрів вже зробив.

Реклама:

Тимошенко вважає, що Аграрний фонд повинен мати право продавати зерно на зовнішньому ринку, формувати цінову політику всередині країни.

Прем'єр зазначила, що уряд зробить все можливе для того, щоб Аграрний фонд став повноцінним гравцем на світовому зерновому ринку.

Тимошенко позитивно оцінила роботу зі створення Аграрним фондом державного інтервенційного резерву зерна, відзначивши, що в 2009 році він в 90 разів більший, ніж у попередні роки.

ДАК "Хліб України" створена постановою уряду від 22 серпня 1996 року. До її складу входять 119 дочірніх підприємств, у тому числі 83 - виробничого призначення, серед яких, окрім елеваторів і складських місткостей для зберігання зерна, входять 34 млини, шість круп'яних і 13 комбікормових заводів.

Загальні потужності підприємств ДАК зі зберігання зернових становлять близько 5 млн. тонн і його переробки - менше 2 млн. тонн.

Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року. Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: