Родовід Банк назвав умову видачі валютних вкладів Укрпромбанку

П'ятниця, 20 листопада 2009, 17:41

Родовід Банк зможе виплатити валютні вклади Укрпромбанку тільки тоді, коли НБУ або Мінфін продадуть банку потрібну валюту.

Про це заявив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина, пише газета "Дело".

"Ми очікуємо, що нам продасть НБУ або безпосередньо Міністерство фінансів, якщо у нього є долари і євро за курсом НБУ. Відповідно з цих коштів ми будемо виплачувати валютні внески ... Зараз валюту ми ще не отримали", - зазначив він.

За його словами, поки НБУ не продав Родовід Банку долари і євро, Родовід Банк пропонує вкладникам отримувати свої гроші в гривнях або оформити короткі депозити на один-два місяці.

Реклама:

Також Щербина повідомив, що Укрпромбанк передав Родовід Банку всі реєстри за пасивами.

"За пасивами повністю передали нам всі реєстри, але дуже складно йде передача в юридичний відділ фізичних осіб. Я думаю, що це буде кілька тижнів як мінімум", - зазначив він.

Також Щербина повідомив, що Родовід Банк з сьогоднішнього дня почав відпрацьовувати з Укрпромбанком передачу активів, у тому числі філій та відділень, які перейдуть на баланс Родовід Банку.

"Я думаю, через тиждень - другий ми зможемо перереєструвати ті відділення, які нам необхідні, де не вистачає відділень Родовід Банку, і там можна буде переоформляти свої вклади", - зазначив Щербина.

За його словами, це стосується, перш за все, Києва, Закарпатської, Вінницької, Житомирської та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, цього тижня Родовід Банк оголосив про початок реєстрації вкладників-фізосіб Укрпромбанку в електронній черзі, відповідно до якого передбачається виплата вкладів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: