Тимошенко сподівається після Ялти "конвертувати" давню мрію

П'ятниця, 20 листопада 2009, 15:07

Схвалена на саміті Ради глав урядів країн СНД Концепція про співпрацю у сфері енергетики, передбачає спільне створення енергооб'єктів.

Про це заявив голова виконкому - виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв на прес-конференції після закінчення саміту в Ялті, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Концепція передбачає спільне створення енергетичних об'єктів, зокрема будівництво об'єктів ядерної енергетики. Практичним втіленням реалізації цієї концепції мені здаються домовленості, досягнуті в цьому залі між Україною і Росією (з розширення співробітництва в ядерній енергетиці)", - сказав він.

У концепції також передбачається спільні пошуки і використання альтернативних видів енергії, і спільне використання міждержавних ліній електропередач.

Реклама:

У свою чергу прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зазначила, що досягнуті в ході саміту домовленості для української сторони "конвертуються в нашу давню мрію - створення власного ядерного циклу".

Вона нагадала, що Україна зацікавлена у співпраці в рамках єдиного центру зі збагачення урану, будівництво власного заводу з фабрикації ядерного палива, добудови двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Лебедєв у свою чергу доповнив, що план реалізації концепції практично готовий, але потребує деякого доопрацювання, і висловив надію на його підписання на наступному саміті, який планується провести 21 травня 2010 року у Москві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!