Маршрутки у Києві не подорожчають

П'ятниця, 13 листопада 2009, 15:11

Комунальне підприємство "Київпастранс" вказує на відсутність підстав для підвищення цін на проїзд у комунальних і приватних маршрутних таксі у зв'язку зі зростанням роздрібних цін на зріджений газ, використовуваний як паливо.

Про це заявив заступник генерального директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов, повідомляє агентство "Українські новини".

"У нас на газі маршруток немає, і в Києві практично на газі автобусів немає", - сказав він.

За його словами, і "Київпастранс" і приватні перевізники здійснюють перевезення маршрутками моделі "Богдан", які працюють на дизельному паливі, і їх неможливо переобладнати на роботу на зрідженому газі.

Реклама:

Тому, на думку Литвинова, підвищення роздрібних цін на зріджений газ не має позначитися на цінах на проїзд у столичних маршрутках.

Як повідомлялося, АМКУ порушив справу проти 7 компаній за ознаками антиконкурентних погоджених дій на оптовому ринку реалізації зрідженого газу.

За даними АМКУ, протягом жовтня й початку листопада в Україні спостерігалося різке зростання цін на зріджений газ, який використовується як моторне паливо, в оптовому сегменті.

Зокрема, на комерційних аукціонах ціна виросла на 72%, до близько 8 тис. гривень за тонну.

Водночас світові ціни виросли, за даними комітету, на 12%, до 5300 гривень за тонну (у перерахуванні за офіційним курсом НБУ).

За даними комітету, таке зростання оптових цін на внутрішньому ринку України спричинило подорожчання зрідженого газу в роздрібному сегменті на 60%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: