Сорос "послав" трейдерів з Уолл-стріт у хедж-фонди

Понеділок, 26 жовтня 2009, 11:27

Величезні прибутки, отримані провідними банками США, є "ненавмиснимио подарунками" від держави, і обурення платників податків у зв'язку з цим повністю виправдане.

Про це заявив відомий фінансист Джордж Сорос в інтерв'ю Financial Times.

"Ці прибутки не є здобутком тих, хто бере на себе ризики. Це подарунки, несподівані подарунки від держави, тому не думаю, що ці гроші слід використовувати для виплати бонусів. Це викликає обурення, яке я вважаю виправданим", - зазначив Сорос.

Приєднуючись до думки експертів і чиновників по обидва боки Атлантики, Сорос стверджує, що спеціалізованим трейдерам місце в хеджевих фондах, але аж ніяк не в банках, а преміальні виплати в компаніях Уолл-стріт необхідно обмежити, щоб запобігти надлишковим ризикам.

Реклама:

Ряд банкірів стверджують, що обмеження бонусів не дозволить їм утримати найцінніших працівників, які схильні ризикувати. Сорос згоден з цим і вважає, що це добре для банківської системи.

"Це витіснить тих, хто готовий ризикувати, з Goldman Sachs в хедж-фонди, де їм і місце, тому що хедж-фонди ризикують власним капіталом, а не внесками та державними гарантіями", - підкреслив він.

Сорос, який заробив значний капітал і ім'я в тому числі й на валютних спекуляціях, відзначив збереження слабкості долара. Однак у майбутньому падіння курсу долара буде обмеженим через зв'язок з юанем.

"Я не бачу, як долар може дуже сильно впасти до тих пір, поки до нього прив'язаний юань", - відзначив фінансист. Спостерігається загальний дефіцит довіри до валют і перехід з валют в реальні активи у тому числі золото і нафту, сказав він.

Сорос також висловив думку, що ралі на фондовому ринку США продовжиться до кінця року, однак застеріг: "Надія на швидке відновлення в США не відповідає дійсності".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: