Новинський планує заробити на вітрі

Четвер, 22 жовтня 2009, 10:17

Компанія "Смарт-холдинг" розглядає можливість виробництва вітроенергетичного обладнання на базі двох підприємств - "Дніпропрес" та Миколаївського машинобудівного заводу.

Про це виданню "Дело" повідомив генеральний директор компанії Олексій Петін.

Партнером "Смарт-холдингу" в цьому проекту може стати японська компанія Mitsubishi Heavy Industries, яка має великий досвід у виробництві вітроагрегатів.

"Зараз знаходимося на стадії обговорення можливої співпраці. Вважаємо, що в якості зразка потрібно брати найкращі світові технології", - зазначив Пертін.

В українському представництві Mitsubishi Heavy Industries виданню підтвердили, що керівник компанії Тецуя Сато провів переговори з представниками "Смарт-холдингу" щодо проектів у вітроенергетиці. Але при цьому деталей домовленостей представники японської компанії не уточнили.

Паралельно "Смарт-холдинг" працює також над пілотним проектом з будівництва вітрової електростанції потужністю 25 МВт. Зараз фахівці компанії зайняті пошуком відповідного майданчика для неї.

За даними видання, розглядається можливість будівництва станції в Донецькій області. Зокрема на узбережжі Азовського моря, яке має високий вітровий потенціал.

Як повідомляють в "Смарт-холдингу", орієнтовно місце будівництва буде визначене у грудні поточного року.

У компанії поки не називають точний обсяг інвестицій, які компанія планує направити на будівництво вітрової електростанції. У той же час експерти оцінюють вартість такого об'єкта в 33-38 млн. євро.

Реалізація проекту, імовірно, займе не менше півтора роки. Тільки на вітровимірювання (необхідні для вибору найбільш ефективного майданчику і положення вітроагрегатів) "Смарт-холдингу" буде потрібно цілий рік.

Реклама:

Крім того, необхідно буде ще провести орнітологічні, флористичні та геологічні дослідження.

Як відомо, компанія "Смарт-холдинг" належить відомому бізнесмену Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: