Ющенко теж пішов до суду з законом про Євро

Понеділок, 19 жовтня 2009, 12:40 -

Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду щодо конституційності норм закону, який передбачає фінансування Євро-2012 за рахунок Нацбанку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Згідно зі ст. 150 Конституції України, ст. 13 і 40 Закону "Про Конституційний Суд України" президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду для вирішення питання конституційності ряду положень деяких законів України (щодо фінансування Нацбанком заходів з підготовки до Євро-2012)", - ідеться у повідомленні.

Підставою для звернення називається невідповідність Конституції низки положень Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік", Закону "Про Національний банк України", а також Закону "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України".

Реклама:

Як повідомлялося, 16 жовтня НБУ опротестував закон про зміни до державного бюджету на 2009 рік, які стосуються фінансування підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року за рахунок авансування прибутку Нацбанку у розмірі 9,8 млрд. гривень, у Конституційному суді.

Закон "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет на 2009 рік" і деяких інших законів України" набув чинності 15 жовтня.

Положеннями цього законодавчого акта передбачається перерахування Нацбанком до держбюджету протягом трьох днів з дня його вступу в силу не менше 3,4 млрд. гривень. Ще 3,4 млрд. гривень повинні бути перераховані НБУ до 20 жовтня і 3 млрд. гривень - до 10 грудня.

У вересні 2009 року Рада НБУ затвердила зміни до кошторису Нацбанку на 2009 рік, якими передбачила, що перевищення доходів над витратами центрального банку в 2009 році складе 600 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: