Закон про 10 мільярдів на футбол набув чинності

Четвер, 15 жовтня 2009, 10:01 -

Закон, що передбачає зобов'язання Національного банку України перерахувати 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році набув чинності.

Текст закону "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет на 2009 рік" і деяких інших законів України" за підписом голови Верховної ради Володимира Литвина оприлюднений у четвер в офіційному виданні Верховної ради - газеті "Голос України".

Відповідно до закону, Національний банк в 2009 році має перерахувати до бюджету, крім перевищення доходів над видатками за 2008 рік, ще 9,8 млрд. гривень в 2009 році.

Ці надходження пропонується направити на забезпечення належного виконання заходів щодо підготовки й проведення в Україні фінальної частини ЧЄ-2012 з футболу.

Реклама:

Як повідомлялося, 21 серпня Верховна рада подолала вето президента на закон "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України".

4 вересня президент Віктор Ющенко повернув цей закон до парламенту зі своїми пропозиціями.  

Він звернув увагу на те, відповідно до прийнятого документа, перелік об'єктів, робіт та обсяги бюджетних коштів, а також головні розпорядники коштів державного бюджету затверджуються Кабінетом міністрів.

Таким чином, уряд перебирає на себе повноваження парламенту, за яким конституційними повноваженнями закріплено право затверджувати Державний бюджет України, в тому числі головних розпорядників бюджетних коштів.

6 жовтня Верховна рада прийняла постанову, пунктом першим якої президенту запропоновано забезпечити виконання конституційної процедури набрання чинності законом "Про внесення змін до Закону "Про Держбюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України", невідкладно оприлюднивши текст зазначеного документу за підписом глави держави.

12 жовтня, Ющенко заявив, що не підпише закон про внесення змін до держбюджету на 2009 рік і запропонував парламенту, відповідно до Конституції, повторно розглянути закон разом із поданими ним пропозиціями.

Замість президента закон підписав 13 жовтня спікер Верховної ради Володимир Литвин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: