"Донецьксталь" пішла з коксом до Ірану

Понеділок, 19 жовтня 2009, 09:32

Група "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса виграла тендер на поставку коксу до Ірану.

Українське підприємство в жовтні-листопаді поставить іранській металургійній компанії Esfahan Steel 60 тис. тонн коксу, пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу підприємства.

Як заявили на "Донецьксталі", підприємству вдалося виграти тендер у боротьбі з конкурентами з Єгипту, Китаю, Росії та Колумбії.

"Наша пропозиція була прийнята через найбільш конкурентоспроможна ціна і якість продукції", - заявив заступник генерального директора компанії зі стратегії збуту і забезпечення ресурсами Валерій Хилько.

Реклама:

Експерти позитивно оцінюють перемогу "Донецьк-сталі" у тендері. За їх оцінками, це дозволить компанії завантажити свої коксохімічні потужності - "Макіївкокс" та Ясиновський коксохімічний завод.

Надалі, на думку експертів, у підприємства буде шанс продовжити співпрацю з іранською компанією. У листопаді Esfahan Steel має намір оголосити про наступний тендер, в якому візьме участь і "Донецьк-сталь".

Через зростання споживання сталі в країні іранські металурги протягом року стабільно нарощують обсяги виробництва. За вісім місяців 2009 року виробництво сталі в країні виросло на 12,8% в порівнянні з 2008 роком і склало 6,5 млн. тонн.

Зростання споживання сталі в Ірані викликане державною програмою розвитку інфраструктури. Згідно з цією програмою, уряд стимулює основні металоспоживаючі галузі промисловості - будівництво і машинобудування. У таких умовах у іранських металургів позначився дефіцит якісного коксу, який тепер будуть компенсувати за рахунок імпорту з України.

Група "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса об'єднує: металургійний завод "Донецьксталь", Ясинівський коксохімічний завод, "Макіївкокс", шахту "Червоноармійська-Західна № 1".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: