"Родовід" хоче продовжити мораторій

Середа, 14 жовтня 2009, 12:44

Націоналізований "Родовід Банк" просить Національний банк продовжити мораторій на задоволення вимог кредиторів ще на два місяці - до 15 грудня.

Про це пише газета Дело.

"У понеділок ми відправили клопотання по продовженню терміну мораторію в НБУ на два місяці - до 15 грудня", - повідомив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

У Національному банку кажуть, що поки про необхідність продовження дії мораторію їм ніхто не повідомляв.

Реклама:

"Ще немає клопотання Родовід Банку про продовження мораторію. Прийде - будемо розглядати і продовжувати", - заявив керівник дирекції по банківському регулюванню і нагляду НБУ Василь Пасічник.

Піврічний мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банку минув 15 вересня. Водночас з 3 серпня банк почав повну виплату депозитів, термін яких минув.

Однак по закінченню мораторію Нацбанк продовжив його ще на місяць. "Ми просили в НБУ продовжити на три місяці, а нам продовжили усього на місяць", - розповідає Сергій Щербина.

За його словами, продовження терміну дії мораторію було необхідно для того, щоб забезпечити спокійний переказ вкладів фізосіб Укрпромбанку в Родовід Банк.

В Укрпромбанку говорять, що на "технічному" рівні робота йде давно, а дій по реальному переведенню частини активів або пасивів поки ніяких не було, адже в банку дотепер не знають, Мінфін вирішив приєднувати Укрпромбанк до Родовід Банку чи переводити частину його активів і пасивів.

Учасники ринку повторне продовження мораторію  Родовид Банку пов'язують не стільки з процесом переведення вкладників з Укрпромбанку, скільки з внутрішніми проблемами самого "Родовіда", пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: