"Земля Фірташа" на Оболоні подешевшала на 50%

Четвер, 13 вересня 2018, 14:24
 

21 вересня в системі "ProZorro.Продажі" відбудеться черговий аукціон з продажу понад 113,5 га землі в Оболонському районі Києва.

Про це повідомляє Finclub.

Актив знаходиться на балансі "Родовід" банку і на продаж виставляється з початковою ціною реалізації 1,85 млрд грн.

"Цільове призначення земельної ділянки - будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення. Площа виставленої на продаж ділянки - 113,5298 га. Розташовується об'єкт на вул. Озерній в Києві", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Об'єкт за ціною 3,7 млрд грн ніхто не купив. Пізніше актив виставлявся чотири рази на торги за ціною 3,33 млрд грн, 2,96 млрд грн, 2,59 млрд грн, 2,22 млрд грн. Але всі аукціони не відбулися.

Йдеться про земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціального та культурного призначення площею 113,5298 га (в районі вулиць Озерна, Богатирська і Північна (Оболонь).

Ця земельна ділянка знаходиться в заставі НБУ під рефінансування "Родовід" банку (борг в 2014 році оцінювався в 4,84 млрд грн) і спочатку належав фірмі, близькій до бізнесмена Дмитра Фірташа.

У лютому 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повернув земельну ділянку у власність "Родовід банку".

Раніше повідомлялося, що вказана земельна ділянка була незаконно переоформлена і продана.

Шляхом фальсифікації документів лише за місяць землю банку в столиці було тричі перепродано.

У 2007 році видання "Комерсант" повідомляло, що вказана земельна ділянка має ряд обмежень, зокрема, на ній розташовані захисні прибережні смуги і газопровід високого тиску.

Газопровід перед початком будівництва житла необхідно перенести - ближче ніж на 200 м від нього будувати житло заборонено.

За попередніми оцінками, вартість перенесення труби становить 400 мільйонів доларів. Ще близько 200 млн доларів інвестору доведеться вкласти в інженерну підготовку території і прокладання мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: