Фонд гарантування не зміг продати землю на Оболоні за 3,3 мільярда

Четвер, 16 серпня 2018, 14:15
 

Фонд гарантування не зміг провести торги з продажу земельних ділянок "Родовід Банку" площею 113,5 га в Києві через відсутність заявок.

Про це повідомляє Finbalance.

Стартова ціна ділянки, в порівнянні з попереднім аукціоном, була знижена на 400 млн грн і становила 3,3 млрд грн.

Йдеться про земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціального та культурного призначення площею 113,5298 га на півночі Києва в районі вулиць Озерна, Богатирська і Північна (Оболонь).

Реклама:

Ця земельна ділянка знаходиться в заставі НБУ під рефінансування Родовід Банку (борг в 2014 році оцінювався в 4,84 млрд гривень) і спочатку належав фірмі, близькій до бізнесмена Дмитра Фірташа.

У лютому 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повернув земельну ділянку у власність "Родовід банку".

Раніше повідомлялося, що вказана земельна ділянка була незаконно переоформлена і продана.

Шляхом фальсифікації документів лише за місяць землю банку в столиці було тричі перепродано.

У 2007 році видання "Комерсант" повідомляло, що вказана земельна ділянка має ряд обмежень, зокрема, на ній розташовані захисні прибережні смуги і газопровід високого тиску.

Газопровід перед початком будівництва житла необхідно перенести - ближче ніж на 200 м від нього будувати житло заборонено.

За попередніми оцінками, вартість перенесення труби становить 400 мільйонів доларів. Ще близько 200 млн доларів інвестору доведеться вкласти в інженерну підготовку території і прокладання мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: