Українці несуть більше грошей до банків

П'ятниця, 4 вересня 2009, 20:21 -

Серпень став п'ятим поспіль місяцем, коли спостерігалась висхідна динаміка обсягу депозитів фізичних осіб.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, депозити населення за цей місяць зросли на 1,3%, досягши 203,9 млрд. у гривневому еквіваленті. Цей показник менший на 5,4% порівняно з 1 січня 2009 року.

У той же час в умовах посилення девальваційних очікувань приріст депозитів населення в серпні відбувався виключно за рахунок вкладень в іноземній валюті (приріст склав 6,7%), у той час як обсяг депозитів у гривні зменшився на 4,2%.

Реклама:

Нацбанк також відзначає, що в серпні збереглася спадна тенденція в динаміці депозитів юридичних осіб, що відображає уповільнення темпів економічного розвитку: обсяг таких депозитів протягом місяця знизився на 0,5% - до 115,8 млрд. гривень. Падіння з початку року складає 18,6%.

"Збільшення депозитів фізосіб позитивно впливає на динаміку загального обсягу депозитів, який у серпні збільшився на 0,7% (з початку року зменшився на 10,6%), - до 319,7 млрд. гривень. Приріст загального обсягу депозитів у серпні був забезпечений за рахунок зростання депозитів в іноземній валюті на 6,2% (з початку року - зменшення на 3,5%), у той час як внески в нацвалюті скоротилися на 3,9% (з початку року - на 16,3%)", - вказується у повідомленні.

Згідно з повідомленням, динаміка депозитів у валютному розрізі відображає певне підвищення попиту на інвалюту, у тому числі на готівковому сегменті ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: