ФДМ виставить на продаж "Черкасиобленерго"

Середа, 30 вересня 2009, 20:26

Належні НАК "Енергетична компанія України" і ЗАТ "Українська енергозберігаюча компанія" 46% і 25% акцій енергопостачальної компанії "Черкасиобленерго" будуть виставлені на біржові торги одним пакетом.

Про це сказав заступник голови Фонду держмайна (ФДМ) Олександр Потімков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, така домовленість була досягнута в результаті переговорів Міністерства фінансів, ФДМ і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), з ініціативи якого було створено ЗАТ "УкрЕСКО".

"Акціонери ("УкрЕСКО") прийняли рішення продати 25% цих акцій. Шляхом переговорів між Мінфіном, Європейським банком (ЄБРР) і нами було домовлено продавати ці пакети разом і за однією процедурою - на біржі", - сказав він.

За даними ДКЦПФР, станом на березень 2009 року НАК "ЕКУ" належало 46% акцій "Черкасиобленерго", ЗАТ "УкрЕСКО" - 25% акцій, ще 10,16% акцій - пайовому закритому недиверсифікованому венчурному інвестиційному фонду "Другий "ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент".

"Черкасиобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Черкаської області, і надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: