Тимошенко пропонує створити зону вільної торгівлі з Канадою

Середа, 23 вересня 2009, 20:53

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що економічне співробітництво України й Канади стане ефективнішим після підписання міжурядової угоди про створення зони вільної торгівлі.

Про це вона заявила у середу під час зустрічі з міністром міжнародної торгівлі Канади Стоквеллом Деєм, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я думаю, що наше співробітництво в економіці буде ефективнішим, якщо ми створимо між нашими країнами зону вільної торгівлі", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає найбільш перспективною співпрацю двох країн у галузі ядерної енергетики, АПК, охорони здоров`я й створенні космічних засобів зв`язку.

Реклама:

На думку Тимошенко, зараз, в умовах кризи, Україна й Канада повинні розробити спеціальні форми співробітництва, які дозволять подолати кризові явища в національних економіках.

У свою чергу, Дей повідомив, що під час свого візиту він провів зустрічі з представниками Кабінету міністрів України, в ході яких було досягнуто домовленості про реальні проекти, зокрема, в аерокосмічному секторі й сільському господарстві.

"Ми домовилися про співпрацю в створенні супутникових систем зв`язку напередодні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Цей супутник зв`язку буде дуже потужним і здатним не лише висвітлювати події чемпіонату. Не знаю, чи допоможе він виграти Україні, але весь світ зможе спостерігати за його ходом", - додав він.

Тим часом в інформаційній службі міністра торгівлі Канади уточнили, що в ході візиту Дея до України було підписано угоду між канадською компанією MacDoNalD, DETTWILERD and Associates і Національним космічним агентством України про створення супутникових систем зв`язку.

Крім того, делегація Канади обговорила з представниками Міністерства палива та енергетики України науково-технічну доцільність застосування канадської технології CANDU для розширення програми ядерної енергетики України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: