Від Дерипаски вимагають заставу

Середа, 16 вересня 2009, 13:09

Власнику Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) Олегу Дерипасці доведеться віддати в заставу до 10% акцій UC Rusal.

Таку умову висунули банки на переговорах про реструктуризацію боргу на 1 млрд. дол. іншої компанії бізнесмена - En + Group, пише видання "Ведомости".

En + Group (володіє 56,76% акцій UC Rusal) підписала з 40 банками попередні умови реструктуризації боргу на 1 млрд. доларів ще в липні. Найближчим часом компанія розраховує підписати остаточну угоду.

Умови нового кредитного договору сторони не розкривають. До цих пір лише було відомо, що банки продовжать En+ кредити до 2011 року з подальшим правом пролонгації до 2013 року.

Реклама:

Але банки до того ж вимагають від компанії закласти частину пакету UC Rusal, розповіли виданню співробітники двох банків - кредиторів En +.

Вони говорять, що мова йде про частку до 10%. Остаточне рішення не прийняте, але в будь-якому випадку мова йде про дуже невеликий пакет акцій UC Rusal, підтвердило джерело, близьке до En +.

Але поки En+ не може закласти більше 6,75% акцій алюмінієвого холдингу. Адже за постановою UC Rusal, прийнятим в кінці 2008 року, частка En+ до 26 березня 2012 року не повинна знижуватися менше 50% плюс 1 акція.

Компанії заборонено і закладати цей пакет, говориться в документі. Статут останнім часом не змінювався, повідомляє джерело, близьке до UC Rusal.

Представник En+ від коментарів відмовився, а представники основних банків - кредиторів компанії (серед них - ABN Amro, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Natixis, Raiffeisen, Mitsubishi і RBS) на запитання "Відомостей" не відповіли.

Сама компанія UC Rusal також намагається реструктурувати борг на 7,4 млрд. дол. перед 73 банками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: