Українські гелікоптери збиратимуть в Ірані

Вівторок, 1 вересня 2009, 16:50

У Ірані будуть збиратися легкі багатоцільові вертольоти АК 1-3, розроблені полтавським ТОВ "КБ "Аерокоптер".

Відповідна угода про передачу іранській стороні технології виробництва українського легкого вертольота було підписано з українською компанією "Полтава гелікоптер" наприкінці серпня в рамках Міжнародного авіакосмічного салону МАКС-2009, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на керівника Організації авіаційної та космічної промисловості (ОАКП) Ірану Сейєд Джавад ібн Аль-Реза.

Як уточнив іранський чиновник, ОАКП вела пошук технології створення легких вертольотів на зовнішньому ринку протягом останніх трьох років, і ці пошуки, за його словами, завершилися результативно.

Як пишуть іранські ЗМІ, Сайед аль-Реза висловив задоволення з приводу того, що "незважаючи на санкції в галузі авіабудування відносно Ісламської Республіки, 84 іноземні компанії готові розвивати співробітництво з ОАКП".

Реклама:

Легкий двомісний одномоторний багатоцільовий вертоліт АК 1-3 має сертифікат типу ТП-008, максимальна злітна вага 650 кг. Вартість вертольота, за даними полтавської компанії-виробника, становить 150 тис. доларів.

У 2008 році в Україні було зібрано 10 - вертольотів. Плани на 2009 рік передбачають складання 20 машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: