Прокуратура зайнялася діяльністю компанії ТІС у Південному

Вівторок, 4 серпня 2009, 10:20

У конфлікт між ДП "МТП 'Південний'" і компанією "Трансінвестсервіс" (ТІС) втрутилася прокуратура.

Про це розповів заступник генерального прокурора Віктор Кудрявцев, пише видання "Комерсант-Україна".

За його словами, Чорноморська транспортна прокуратура минулого тижня винесла протест проти видачі ТІС свідоцтва Регістру судноплавства (організація при Мінтрансі, видається свідоцтво на право користування причалами) на причал № 16.

"При видачі свідоцтва були допущені порушення законодавства, і тепер ми вимагаємо його відкликати", - повідомив пан Кудрявцев.

Реклама:

Він додав, що прокуратура Одеської області під контролем Генпрокуратури проводить перевірку законності підписання Фондом держмайна (ФДМ) договору № 311 від 9 липня цього року ( "Про порядок володіння і управління єдиним майновим комплексом у відповідності зі ст. 358 Цивільного кодексу"), яким причал № 16 передано в користування ТИС.

"Ми маємо намір звернутися до суду і розірвати цей договір, якщо підтвердиться, що він завдає шкоди економіці країни", - сказав пан Кудрявцев.

Начальник ДП "МТП "Південний" Юрій Крук стверджує, що умови, на яких ТІС отримав причал у користування, невигідні для держави.

За його словами, якщо б причал знаходився на балансі порту, то плата за користування ним у розмірі 1,4 дол. за тонну (відповідно до збірника тарифів Мінтрансу) стягувалася б безпосередньо портом.

Згідно з розрахунками порту, тільки за п'ять місяців було б отримано 19,4 млн. грн. (3,8 млн. грн. в місяць).

За даними Генпрокуратури, ТІС фактично заплатив державі за п'ять місяців користування причалом 2,3 млн. грн. Відповідно до нового договору № 311, мінімальна плата за користування причалом, за даними ГПУ, становить 496 тис. грн. на місяць, а максимальна, за даними ТІС, - близько 507 тис. грн. на місяць (без ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: