Хімвиробники намагаються виторгувати у Тимошенко знижку

Понеділок, 3 серпня 2009, 20:34

Кабмін розглядає можливість зниження граничних цін на природний газ для шести заводів - виробників азотних мінеральних добрив.

Про це повідомляє агентству "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, під час наради прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з представниками хімічної промисловості 30 липня представники шести підприємств азотного хімпрому звернулися до неї з проханням знизити ціну на природний газ до рівня 180-190 доларів за тисячу кубометрів.

Прем'єр, зі свого боку, погодилася розглянути можливість зниження ціни до рівня 205 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:

За словами співрозмовника агентства, прем'єр також виступила з критикою на адресу представників заводів, звинувативши їх у затримках зарплати.

Як відомо, Національна комісія регулювання електроенергетики у січні 2009 року встановила граничну ціну природного газу для підприємств хімічної промисловості на рівні 1899,25 гривень (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і поставку, витрат на реалізацію імпортного газу "Нафтогазу").

Підгалузь азотного хімпрому складається із ЗАТ "Сіверськодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, ВАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот" та ВАТ "Азот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: