ООН: Радіти промисловим показникам в Україні передчасно

Вівторок, 18 серпня 2009, 10:55

Призупинення падіння промислового виробництва в Україні буде тимчасовим явищем, якщо українська влада негайно не здійснить низку реформ у фінансовому та соціальному секторах.

У цьому переконаний експерт Марчін Свєнчіцкі, передає радіо "Німецька хвиля".

В липні поточного року, за повідомленням Держкомстату, обсяг промислового виробництва в Україні виріс майже на 5 відсотків у порівнянні з червнем-місяцем.

Однак директор Аналітично-дорадчого центру Блакитної стрічки програми розвитку ООН Марчін Свєнчіцкі каже, що загальна картина все одно невтішна - економіка лише пригальмувала карколомне падіння, і це не означає, що кризу Україна подолала.

Реклама:

"Це ще не гарантує ніякого росту. Можна лише сподіватися, що не буде подальшого спаду економіки. А щоб забезпечити економічний ріст, треба активізувати багато чинників: вилікувати банківську систему, провести реформи, тісно співпрацювати з МВФ і залучати інвесторів, оскільки капіталовкладення в українську економіку мізерні",- зауважив представник ООН.

На думку експерта, допомогли українській економіці трохи оговтатися від кризи металургія, хімічна галузь та сільське господарство. Все це - завдяки світовим економічним тенденціям стабілізації фінансової системи та гарному врожаю, який зібрали українські фермери 2008 року впевнений Свєнчіцкі.

Разом з тим він не виключає, що швидке виділення трьох траншів позики Міжнародного валютного фонду допомогло українському урядові стримати девальвацію гривні й призупинити падіння промвиробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: