Імпорт в Україну підріс

Вівторок, 7 липня 2009, 13:43

Голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко відзначає деяке зростання обсягу імпорту в Україну на початку липня.

Про це він сказав у вівторок, виступаючи на розширеному засіданні колегії Генеральної прокуратури України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Внаслідок негативного впливу зовнішніх факторів, падіння імпорту в Україну за півріччя цього року склало 50%, але приємна картина сталася на початку липня. Вперше ми бачимо незначне зростання обсягів, і не 50% падіння, а 48% падіння обсягу ввезення продукції в Україну" , - зазначив Макаренко.

Він підкреслив, що таким чином відбувається "деяке пожвавлення ринку".

За словами голови Державної митної служби, відбувся структурний перерозподіл імпорту на користь сировинних товарів. Також змінилася середня митна вартість імпорту цих сировинних товарів.

Крім того, за словами Макаренка, значно зменшилася кількість суб'єктів ринку, учасників зовнішньоекономічної діяльності.

У результаті економічної кризи, зазначив він, відбулися структурні зміни в імпорті. 81% всього імпорту, за його словами, складає сировина.

"Саме ці товари впливають на середній рівень митної вартості", - сказав він.

Крім того, Макаренко підкреслив, що за перше півріччя цього року в Україну імпортовано 32 тис. легкових автомобілів, що майже в 6 разів менше ніж в аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: